Tipje van de sluier: Caruzzo van Leolux

Verfijnde relaxfauteil uit Nederland primeur op IMM Keulen

09 JANUARI 2015, KEULEN
Samenvatting
De belangrijkste interieurbeurs van Noord-Europa vindt jaarlijks plaats in Keulen. Tijdens de Internationale Möbelmesse (IMM, 19-25 januari) presenteren alle bekende designmerken hun meubelcollectie voor het nieuwe jaar. Zo ook het Nederlandse designmerk Leolux, waar de verfijnde relaxfauteuil Caruzzo een van de opvallende nieuwkomers in de collectie is.

Ambachtelijk

De modern vormgegeven draaifauteuil biedt de ingrediënten waar Leolux om geroemd wordt: topcomfort en een schitterende ambachtelijke afwerking. Hij heeft een hoge rug voor absolute privacy en met het uitgekiende neigmechaniek bepaalt u zelf hoe actief of passief u zit. Exclusieve stoffeerdetails maken Caruzzo tot een lust voor het oog.

Succesvolle samenwerking

Caruzzo werd ontworpen door de Haagse designer Frans Schrofer, waarmee Leolux al twee decennia succesvol samenwerkt. Deze fauteuil luidt volgens Schrofer een nieuw tijdperk in: ‘Bij Leolux staat sinds een paar jaar een nieuwe generatie aan het roer die het familiebedrijf naar een toekomst vol durf en innovaties leidt, met behoud van de kernwaarden. Deze Caruzzo fauteuil is daarvan een afspiegeling; hij is gecreëerd met hulp van de nieuwste computertechnieken, maar tegelijkertijd met het klassieke vakmanschap dat Leolux aan boord heeft.

Leolux collectie 2015

Caruzzo is niet de enige Leolux primeur op de meubelbeurs in Keulen. De designliefhebber maakt verder kennis met het rijke bankenprogramma Paleta, een kleurrijke eetkamerset (tafel Columna met stoelen Callas) en een tweetal eigenzinnige bijzetters.

Leolux op IMM Cologne 2015
19-25 januari (consumentendagen: 23-25 januari)
Stand 11.2 / H31

Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Leolux

Leolux is een dynamisch familiebedrijf met een lange geschiedenis en een scherpe visie op design en op de toekomst. Sinds 1934 produceert Leolux al haar meubelen in Venlo. De zitideeën worden door internationale freelance designers ontworpen en op bestelling door vakmensen geproduceerd.

berichten