Red Dot Award voor Gynko van Leolux

24 MAART 2014, VENLO
Samenvatting
Vandaag is bekend gemaakt dat de bank Gynko van Leolux is bekroond met de prestigieuze “Red Dot Award for design excellence”. De Red Dot award voor productdesign wordt elk jaar uitgereikt aan producten met een uniek design en is een van de grootste en meest gerenommeerde designwedstrijden ter wereld. Met zijn zachte vormen en verstelbare armen voor meer comfort, was de bank in januari al een van de blikvangers tijdens de internationale meubelbeurs in Keulen. Het is de tweede award voor de expressieve Leolux bank. Eerder dit jaar ontving dit model de Interior Innovation Award.

Oren

Gynko is een ontwerp van het Berlijnse ontwerpduo Jörg Wulff en Thomas Müller. Zij gaven Gynko zacht-ronde vormen met twee ‘oren’ waar je heerlijk tussenin zit. De flexibele armen van Gynko kunnen helemaal omhoog geklapt worden om er lekker tegenaan te leunen, of omlaag voor een opgeruimde aanblik. Of zoals Leolux het zelf formuleert: ‘Het zit helemaal goed tussen de oren’. Uit de bekroning blijkt dat de Red Dot jury het daar mee eens was.

Hit

Leolux heeft een neus voor goed design. In het verleden werden al talloze ontwerpen van de Nederlandse designproducent bekroond. En eigenlijk twijfelde niemand bij Leolux er aan dat deze eer ook de nieuwe Gynko te beurt zou vallen. Het ontwerp bleek al een grote hit tijdens de meubelbeurs van Keulen, waar het dit jaar misschien wel de meest gefotografeerde bank was. De bank hing als een enorme schommel in de stand en trok zo van grote afstand bekijks. Tijdens de Salone del Mobile in Milaan volgende maand zal dat niet anders zijn. Ook daar speelt de bank een hoofdrol als blikvanger in de Leolux stand.

Meer info over Gynko:

Gynko is leverbaar als 2-zits, 2,5 zits en als 3-zitsbank, verschillende aanbouwelementen en pouf. Dit model is uitgerust met traploos verstelbare armen. Leverbaar in meerdere zithoogtes (standaard, +1,5cm of -1,5cm). Bekledingsopties voor de binnenzijde en de buitenzijde. Uitvoeringen in een stretch-stof hebben minder naden en vertonen bij de armen minder plooien.

www.leolux.nl/gynko

Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Leolux

Leolux is een dynamisch familiebedrijf met een lange geschiedenis en een scherpe visie op design en op de toekomst. Sinds 1934 produceert Leolux al haar meubelen in Venlo. De zitideeën worden door internationale freelance designers ontworpen en op bestelling door vakmensen geproduceerd.

berichten