Polaris & Sashiko Accessoires

Design: Edward van Vliet, 2017

264400 leolux polaris 03 aa37ed original 1510824388

Elegant, puur en verfijnd. De ontwerpen van Edward van Vliet raken bij liefhebbers van eigentijdse interieurs een gevoelige snaar.

De soepele jacquardstof Polaris werd door Edward van Vliet speciaal ontwikkeld als basis voor een set elegante kussens. Het geraffineerd verlopende patroon doet denken aan ijskristallen, een effect dat nog wordt versterkt door de glinstering van de stof. Op de Polaris plaids wordt dit kristallenmotief uitvergroot. De wollen en katoenen vezels zorgen hier voor zachtheid en een natuurlijke behaaglijkheid. Door de toegepaste weeftechniek zijn ze tweezijdig bruikbaar, waarbij de mooie diepe kleuren aan de achterzijde gespiegeld zijn. De kussens (Red, Blue of Gold) zijn uitgevoerd met een leren bies en veloursstof aan de achterzijde, beide in bijpassende kleuren. De plaids (Red of Blue) zijn aan de achterzijde crèmekleurig en zijn rondom afgezoomd.

264404 leolux polaris 10 edbe27 large 1510824390

De Japanse borduurtechniek “Sashiko” werd oorspronkelijk gebruikt om stoffen te verstevigen. Het inspireerde Edward van Vliet tot een serie exclusieve patroonstoffen. Op drie basiskleuren bracht hij subtiele geometrische motieven aan: Star (op een zilveren achtergrond), Umbrella (donkerblauw) en Dome (saffraan). Bij elk Sashiko kussen selecteerde hij voor de achterzijde twee bijpassende pastelkleuren in een zachte geweven stof. Dezelfde motieven liggen aan de basis van de Sashiko plaids, geweven met identieke kleurthema’s. Met de natuurlijke zachtheid van alpaca wol en katoen.

Verkoopprijzen:

Polaris kussen vanaf €85,-

Sashiko kussen vanaf €95,-

Polaris & Sashiko plaids €195,-

Leolux haalde vorig jaar ontwerper Edward van Vliet in huis als “strategic creative director” en zet deze succesvolle samenwerking in 2018 voort. De nieuwe collectie zal te bewonderen zijn op de IMM in Keulen.

Meer informatie en beeldmateriaal: www.leolux.nl

Download PDF
Download PDF
Over Leolux

Leolux is een dynamisch familiebedrijf met een lange geschiedenis en een scherpe visie op design en op de toekomst. Sinds 1934 produceert Leolux al haar meubelen in Venlo. De zitideeën worden door internationale freelance designers ontworpen en op bestelling door vakmensen geproduceerd.

berichten