Scylla van Leolux

Always a story to tell

Scylla van Leolux werd ontworpen door de Nederlandse designer Gerard Vollenbrock en is een heus design-icoon. Een fauteuil met een goed verhaal, dat interessant blijft wanneer het steeds opnieuw verteld wordt. Eenentwintig jaar na de introductie van Scylla (1996) lanceert Leolux een nieuwe editie, met tien uitvoeringen in mooie combinaties van stof of licht aangeschuurd leer. De naam? Scylla Stories.

De held en de dame in nood

Omdat het kiezen van kleuren en materialen nu eenmaal niet voor iedereen even gemakkelijk is, selecteerden de stylingspecialisten van Leolux een tiental eigentijdse combinaties, met elk de naam van een literair archetype. Scylla Stories kent bijvoorbeeld de “Outlaw”, de “Magician”, de “Sidekick”, de “Damsel” en de “Hero”. Stuk voor stuk personages met een eigen karakter, een eigen verhaal.

259203 scylla%20stories,%20overview 030dbe original 1506415242

Natuurleer of stof

Scylla Stories is gebouwd op twee materialen. De helft van de serie is uitgevoerd in het natuurleer Danza; een topkwaliteit anilineleer met een heel open structuur, licht aangeschuurd en vervolgens geolied. De overige varianten zijn bekleed in de stof Metro van kwaliteitsleverancier Rohleder, met vijf warme kleuren en rijke geometrische motieven. De metalen delen worden in deze reeks steeds voorzien van een donkere epoxylak “Nuit”, met een bijpassende kleur Senso-leer voor de armleuningen en de zijkanten van de Danza-uitvoeringen.

Indien u liever uw eigen keuzes maakt dan kan dat bij Leolux natuurlijk ook, want elk product wordt volledig op bestelling gemaakt. Hoeveel mogelijkheden er zijn ontdekt u op de website van Leolux: https://creator.leolux.nl/scylla/home

259199 leolux scylla%20stories 0022 4e3bb9 large 1506415179

Scylla Stories in het kort

 Scylla is een Leolux-icoon met 21 jaar historie. Design: Gerard Vollenbrock, 1996.

 Deze reeks biedt 10 eigentijdse suggesties en is leverbaar als fauteuil met hoge of lage rug en als poef. De namen zijn archetypes uit de literatuur, stereotype karakters die in verhalen opduiken.

 Zitting en rug worden bekleed in leer Danza of in stof Metro. De arm wordt uitgevoerd in leer Senso, net als de zijkanten van de uitvoeringen in Danza-leer. Het buisframe van de Stories wordt standaard uitgevoerd in epoxy Nuit.

 Meer combinaties zijn beschikbaar onder de naam “Scylla Flavours” (16 uitvoeringen).

 Eigen keuzes maken kan bij Leolux ook. Zie: https://creator.leolux.nl/scylla/home

 Bekroond als Goed Industrieel Ontwerp 2011.

259197 leolux scylla%20stories 0027 d895d0 large 1506415178

Scylla, oog voor detail

De waarde van een echt design-icoon groeit met de tijd. Designer Gerard Vollenbrock ontwierp Scylla in 1996. Meer dan twintig jaar geleden alweer. Daarbij liet hij zich inspireren door het materiaalgebruik en de vormgeving aan het begin van de vorige eeuw, de periode van “De Stijl” en “Bauhaus”. Hij voorzag het sobere ontwerp van een schitterend buisframe dat helemaal achter de rug doorloopt en stoere beklede armsteunen. Maar het zijn de kleine details en de perfectionistische afwerking die maken dat Scylla de status “tijdloos design” verdient.

Download PDF
Download PDF
Over Leolux

Leolux is een dynamisch familiebedrijf met een lange geschiedenis en een scherpe visie op design en op de toekomst. Sinds 1934 produceert Leolux al haar meubelen in Venlo. De zitideeën worden door internationale freelance designers ontworpen en op bestelling door vakmensen geproduceerd.

berichten