Investering in designers van de toekomst

Leolux geeft masterclass in Poznan

Als designfabrikant en familiebedrijf is Leolux afhankelijk van vakkennis, zowel op het gebied van design als op dat van ambachtelijk vakmanschap. Daarom vindt Leolux het belangrijk om de designers en de makers van de toekomst te ondersteunen. Het bedrijf uit Venlo, nabij de grens met Duitsland, beperkt zich daarbij niet tot projecten in Nederland maar kiest voor een internationale aanpak. In mei krijgen studenten van de design academie in het Poolse Poznan een masterclass over branding en marketing van Leolux.

Europese studenten

Om de opleidingen te steunen, verzorgt Leolux onder meer rondleidingen door haar fabriek. Studenten design, maar ook houtbewerkers en stylisten in spe krijgen daarbij een waardevol kijkje in de keuken. Om de studenten aan te moedigen, deelt Leolux jaarlijks verscheidene beurzen uit. Zo was Leolux initiatiefnemer van de Crossborder Design Contest en mocht directeur Sebastiaan Sanders recent een stimuleringsbeurs uitreiken aan de Zweedse winnares van deze internationale designwedstrijd. Daarnaast is Leolux al enkele jaren partner van het Hout- en Meubileringscollege Amsterdam, waar de producent op 10 juli tijdens de examen-expositie een jaarlijkse geldprijs uitreikt aan een belofte.

Design Academie in Poznan

Voor de lange termijn zoekt Leolux steeds meer de samenwerking met internationale designers. Om die in een vroeg stadium voor het merk te interesseren, profileert Leolux zich daarom ook bij verschillende Europese designopleidingen. De studenten van de School of Form in Poznan krijgen op 9 mei een Masterclass. Tijdens een speciaal gastcollege delen artdirector Gisella Groenewoud en marketing manager Hans Filippini hun kennis met de Poolse studenten. Het thema van de bijeenkomst is branding en marketing, waarbij de Leolux specialisten hun visie geven op de wereld van design, nu en in de nabije toekomst.

Download PDF
Download PDF
Over Leolux

Leolux is een dynamisch familiebedrijf met een lange geschiedenis en een scherpe visie op design en op de toekomst. Sinds 1934 produceert Leolux al haar meubelen in Venlo. De zitideeën worden door internationale freelance designers ontworpen en op bestelling door vakmensen geproduceerd.

berichten