Leolux - Edward van Vliet Collectie 2017

Elegant, puur en verfijnd. De ontwerpen van Edward van Vliet raken bij liefhebbers van eigentijdse interieurs een gevoelige snaar. Door de zachte glans van de materialen en de manier waarop de warme stoffen vallen. Zijn smaak, waarmee hij subtiele combinaties maakt. Producten in de Edward van Vliet collectie zijn een dierbaar bezit. Helemaal van nu en tegelijkertijd van tijdloze klasse.

234651 leolux bellice 15 53a55d large 1485182612

Amulet, Pouf

Design: Edward van Vliet, 2017

 

De Amulet-serie van Edward van Vliet: opvallend door zijn vorm en verhoudingen, praktisch in het dagelijks gebruik. De achthoekige pouf biedt een extra zitplek, maar is door zijn stevige en vlakke zitting ook heel bruikbaar als bijzettafel.

 

Amulet I is aan de onderzijde afgerond met facetten en krijgt extra diepte door de opengewerkte verticale naden met aan de binnenzijde een afwijkende kleur (optie). Amulet II heeft zowel boven als onder facetten. Hier zijn de accenten aangebracht in de vorm van een siersteek, die versmelt met, of juist kleurrijk afsteekt tegen de bekleding van uw keuze. Beide uitvoeringen zijn leverbaar in twee afmetingen met verschillende hoogtes.

 

De rijke en comfortabele Amulet pouf: een onmisbaar accessoire in de Van Vliet collectie voor Leolux.

 

·         Beide Amulet poufs zijn leverbaar in de maten 48x48x47 en 80x80x40.

·         De poufs worden uitgevoerd in stof of leer naar keuze. De accenten van Amulet I uitsluitend in de Leolux bekledingen.

Prismo, Salon/Bijzettafel

Design: Edward van Vliet, 2017

 

Een kubus die verandert in een cirkel. Door rechte hoeken en cirkels te combineren ontstaan soms optische illusies. Het maakt de Prismo tafels visueel interessant. Daarnaast is er de balans, de verfijnde synthese tussen het ranke frame en het keramische blad. Tijdloos design voor interieurs die met zorg en liefde zijn ingericht.

 

·         De tafels Prismo zijn leverbaar als salontafel met een vierkant blad (op een rond frame) of met een rond blad (op vierkant frame). Afmetingen 100x100x32 cm, 80x80x32 cm, 60x60x37 cm. De hogere bijzetter is 40x40x60cm. De ronde bladen hebben doorsnedes van 100, 80, 60 en 40 cm.

·         Het stalen frame wordt uitgevoerd in Epoxy 2200 Nuit. Optioneel in andere epoxy kleuren.

·         De Ceramic bladen zijn leverbaar in de varianten “Strata Argentum”, “Béton”, “Basalt Noir, “”Pulpis” en “Iron Moss”.

234648 leolux bellice 12 cd6fd5 large 1485182609

Topsy Turvy, Kussen

Design: Edward van Vliet, 2017

Ondersteboven, omgekeerd en binnenstebuiten; dat is wat “Topsy Turvy” in het Engels betekent. Het drukt perfect uit wat Edward van Vliet bedoelde toen hij dit bijzondere accessoire ontwikkelde. Een kussen dat letterlijk twee gezichten heeft: een stoffen en een leren zijde. Opengevouwen heeft het een decoratieve functie, wanneer u Topsy Turvy als een plaid, nonchalant over de leuning legt. Zo kan hij ook dienen als steuntje in de rug voor kleinere gebruikers van uw bank. Knoopt u Topsy Turvy met zijn houten retro-knopen dicht, dan heeft u op slag een heerlijk zacht kussen. Klasse met een vriendelijke zachtheid. Ontstaan uit de creativiteit van Edward van Vliet, gemaakt door de mensen van Leolux.

• Topsy Turvy is leverbaar in de afmetingen 77x54 en 97x49 cm.

• Deze kussens bestaan altijd uit een stoffen (of Alcantara) en een leren zijde maar kunnen in elke combinatie van stof en leer worden uitgevoerd, passend bij uw meubel.

• De kussens van de Edward van Vliet collectie zijn gevuld met een combinatie van schuim en eendenveren.

234650 leolux bellice 14 0fc0b9 large 1485182611

Polaris, Plaids en Kussens

Design: Edward van Vliet, 2017

 

De soepele jacquardstof Polaris werd door Edward van Vliet speciaal ontwikkeld als basis voor een set elegante kussens. Het geraffineerd verlopende patroon doet denken aan ijskristallen, een effect dat nog wordt versterkt door de glinstering van de stof. Op de Polaris plaids wordt dit kristallenmotief uitvergroot. De wollen en katoenen vezels zorgen hier voor zachtheid en een natuurlijke behaaglijkheid. Door de toegepaste weeftechniek zijn ze tweezijdig bruikbaar, waarbij de mooie diepe kleuren aan de achterzijde gespiegeld zijn.

 

De Polaris accessoires worden elk op een eigen wijze afgewerkt. De kussens (Red, Blue of Gold) zijn uitgevoerd met een leren bies en veloursstof aan de achterzijde, beide in bijpassende kleuren. De plaids (Red of Blue) zijn aan de achterzijde crèmekleurig en zijn rondom afgezoomd.

 

·         Polaris is leverbaar als plaid in de kleurthema’s Red en Blue.

·         De Polaris kussens zijn leverbaar in de kleurthema’s Red, Blue en Gold.

·         Afmetingen van de plaids: 160x220 cm, gewicht 210 gr/m2.

·         De kussens zijn 59x29 cm, 49x49 cm of 59x39 cm.

·         De kussens van de Edward van Vliet collectie zijn gevuld met een combinatie van schuim en eendenveren.

·         LET OP: plaids alleen chemisch reinigen.

 

Sashiko, Plaids en Kussens

Design: Edward van Vliet, 2017

 

De Japanse borduurtechniek “Sashiko” werd oorspronkelijk gebruikt om stoffen te verstevigen. Het inspireerde Edward van Vliet tot een serie exclusieve patroonstoffen. Op drie basiskleuren bracht hij subtiele geometrische motieven aan: Star (op een zilveren achtergrond), Umbrella (donkerblauw) en Dome (saffraan).

 

Deze Sashiko motieven past hij onder meer toe op een collectie elegante kussens. Bij elk Sashiko kussen selecteerde hij voor de achterzijde twee bijpassende pastelkleuren in een zachte geweven stof. Dezelfde motieven (Star, Umbrella en Dome) liggen aan de basis van de Sashiko plaids, geweven met identieke kleurthema’s. Met de natuurlijke zachtheid van alpaca wol en katoen.

 

Een plaid die u over de rugleuning van uw bank drapeert, of een mooi afgewerkt kussen; de interieuraccessoires van Edward van Vliet zijn de “finishing touch” voor uw interieur.

 

·         De plaids Sashiko zijn 150x200 cm groot en zijn rondom afgewerkt met een dekensteek. Gewicht is 381 gr/m2.

·         De afmetingen van de kussens Sashiko: 59x49 of 59x39 cm

·         De kussens en plaids hebben 6 vaste kleurcombinaties.

·         De kussens van de Edward van Vliet collectie zijn gevuld met een combinatie van schuim en eendenveren.

·         LET OP: plaids alleen chemisch reinigen.

234649 leolux bellice 13 c1b7cb large 1485182610

Izem, Karpetten

Design: Edward van Vliet, 2017

 

Edward van Vliet zoekt steeds de samenhang. Kleuren, patronen en materiaalgebruik moeten in balans zijn en een geheel vormen. Door te kiezen voor tijdloze motieven slaagt hij er steeds weer in om nieuwe combinaties te maken die desondanks vertrouwd ogen.

 

Op de Izem karpetten bracht hij deze werkwijze in praktijk door een kubuspatroon te combineren met bijna klassieke kleurcombinaties en een vintage “look”. Izem is een prachtig machinaal geweven karpet in een zachte pasteltoon “Cream” met olijfgroene kubussen, of diepwarm blauwgrijs met donkerrood.

 

·         Izem is leverbaar in de kleurthema’s Cream en Blue.

·         Het karpet kan worden uitgevoerd in de maten 200x300 cm en 240x340 cm.

Girisha, Karpetten

Design: Edward van Vliet, 2017

 

Uit kostbare wol-kwaliteiten vervaardigen specialisten in India de Girisha karpetten voor de Edward van Vliet collectie van Leolux. In verschillende maten en kleurthema’s, handgetuft en uitgevoerd in hoogwaardige garens. Het grafische motief van tijdloze driehoeken is verlaagd aangebracht, zodat deze karpetten extra diepte krijgen.

 

Van Vliet laat vluchtige modetrends voorbijgaan. Een kostbaar karpet is immers een bezit voor jaren.

 

·         De karpetten Girisha kunnen rechthoekig of rond worden uitgevoerd in de kleurenthema’s Red, Blue en Yellow.

·         Afmetingen 200x300 cm, 240x340 cm of rond met een doorsnede van 280 cm.

234652 leolux bellice 16 b11e9c large 1485182613
Download PDF
Download PDF
Over Leolux

Leolux is een dynamisch familiebedrijf met een lange geschiedenis en een scherpe visie op design en op de toekomst. Sinds 1934 produceert Leolux al haar meubelen in Venlo. De zitideeën worden door internationale freelance designers ontworpen en op bestelling door vakmensen geproduceerd.

berichten