Leolux introduceert Pallone Paradise

Design-icoon bovendien razendsnel thuis bezorgd

Eindelijk een echt design-icoon waarop je geen maanden hoeft te wachten! Leolux levert de nieuwe editie van de designklassieker Pallone binnen zeven werkdagen thuis af. “Pallone Paradise” wordt op bestelling door de vakmensen in Venlo gemaakt, desgewenst met een bijpassend bijzettafeltje.

226025 leolux pallone%20paradise%2015 cd649c large 1475141676

Verzending per koerier

Elke paar jaar voorziet Leolux haar klassieker Pallone van een nieuw jasje. De nieuwe “Paradise”- reeks heeft echter niet alleen acht trendy kleurcombinaties te bieden, maar ook een superkorte levertijd, mits de bestelling online gedaan wordt. Daarvoor heeft het familiebedrijf uit Venlo een aparte productielijn opgezet, die de Nederlandse klant binnen zeven werkdagen kan bedienen. Anders is ook de verzending; waar die normaal gesproken via de dealer verloopt, gaan de Paradise fauteuils per koerier direct naar het afleveradres. Alleen als er na de levering nog vragen zijn, is de dealer het aanspreekpunt.

Onverwachte kleuren

De nieuwe reeks is geïnspireerd op bijzondere vogels. Directeur Sebastiaan Sanders: ‘Wij spreken bij Leolux over “de schoonheid van het onverwachte”: vogels met een kleurenpracht die je je nauwelijks kunt voorstellen. Soms eenvoudig, soms extravagant. Onze huiskunstenaar Olaf Hajek schilderde er acht en onze trendexperts baseerden er de nieuwe kleurcombinaties op.’

Zelf combineren kan ook

Voor de Paradise-reeks put Leolux uit haar Senso leercollectie, waarmee maar liefst 90 duizend combinaties gemaakt kunnen worden, van maximaal drie kleuren. De acht Paradise combinaties zijn dus slechts suggesties. Wie zelf een Pallone wil samenstellen kan terecht bij de online “Creator” op de Leolux website. De keuze blijft dan niet tot Senso beperkt, want ook de andere leersoorten van de designfabrikant zijn dan beschikbaar.

Klassieker

De Pallone is een echte design klassieker. In 1989 werd de fauteuil door Roy de Scheemaker ontworpen voor het Huis van de Toekomst. Geïnspireerd door science fiction comics creëerde hij een grote bal die leek te zweven, met alleen een klein ruggetje voor het comfort. Bijna dertig jaar later is de fauteuil een begrip, vooral ook vanwege zijn fantastische comfort. Leolux brengt regelmatig variaties op Pallone uit. Zo is de fauteuil er inmiddels in drie maten (Pa-llone, Ma-llone en Lill’one).

Pallone en de huiskunstenaar

Illustrator Olaf Hajek (1965) schilderde voor Leolux de acht vogels die aan de basis liggen van de Paradise reeks. Gefascineerd en verwonderd door de expressieve kleuren van de natuur koos hij voor de meest realistische benadering. De Berlijnse kunstenaar werkt wereldwijd voor bekende bedrijven en tijdschriften. Zijn creatieve visie op de wereld van Leolux is sinds 2016 te vinden op de Leolux beursstands, in winkels en in allerlei drukwerk - van jaarboek tot koffiekopjes.

Pallone Paradise staat vanaf 27 september in de winkels en online.

Download PDF
Download PDF
Over Leolux

Leolux is een dynamisch familiebedrijf met een lange geschiedenis en een scherpe visie op design en op de toekomst. Sinds 1934 produceert Leolux al haar meubelen in Venlo. De zitideeën worden door internationale freelance designers ontworpen en op bestelling door vakmensen geproduceerd.

berichten