Leolux introduceert nieuwe designs in Keulen

Vandaag introduceert Leolux op de IMM in Keulen een aantal nieuwe ontwerpen: de eetkamertafel Aurelio, de bank Balanza, de eetkamerstoel Mara, de salontafel Tilio en de karpetten ‘Seasons’.

Aurelio, tafel van Europees eiken

Leolux introduceert vandaag eettafel Aurelio. Met het ontwerp voor deze tafel gaf ontwerper Hugo de Ruiter de houtbewerkers van Leolux de gelegenheid om hun vakmanschap goed te etaleren. De afgeronde hoeken zijn uit één stuk hout vervaardigd en is het resultaat van pure vakmanschap en een hoogwaardig productieproces. Een bijzonder detail van de eetkamertafel is de nerfrichting van de houten hoekdelen. Deze loopt parallel aan de nerf van de poten, die diagonaal op de hoeken zijn geplaatst.

Voor het vervaardigen van de massief houten Aurelio wordt uitsluitend het mooiste Europese eikenhout gebruikt.

Balanza, een uitgebalanceerd ontwerp

Balanza van Axel Enthoven biedt een bepaald soort evenwicht dat herkenbaar is aan goed design. Hij weet de wensen en verlangens van de consument in een uitgebalanceerde vorm weer te geven. De royale superzachte armkussens ondersteunen arm of hoofd. Zowel de stevige zit als de mee-verende rug zorgen voor een ongekend hoog comfort.

Het ontwerp van de Balanza is geïnspireerd op de succesvolle Bora reeks van Leolux uit de jaren tachtig. Het comfort en de schoonheid van het originele ontwerp werd door Enthoven echter helemaal opnieuw benaderd, passend bij deze tijd. Zo ontstond een bankenserie die weliswaar herinnert aan de “classic” van Leolux, maar dat ook een opzichzelfstaand design is.

Eetkamerstoel Mara

Deze eetkamerfauteuil is een ontwerp van Christian Werner, herkenbaar aan de rondingen van de zitkuip, de nonchalance van de bekleding en de verfijnde afwerking. Omdat de stoel bij vele eigentijdse stijlen kamers past heeft de designer ook vier verschillende onderstellen gecreëerd: massief eiken poten (Palo), een stalen draad-onderstel (Outline), een draaivoet (Cruz) of een onderstel op wieltjes (Twist).

Salontafel Tilio

Leolux introduceert tevens de functionele, bijzondere en eigenwijze salontafel Tilio naar een ontwerp van Stephan Veit. Tilio heeft slechts drie poten, die bovendien meerdere kleuren kunnen aannemen. Twee poten volgen de kleur van het hoofdblad, de derde volgt het bovenblad. Bij de salontafel kan dit bovenste blad ook nog eens draaien. De bijzettafel verplaatst u in zijn geheel naar de plek waar hij het best zijn functie vervult.

Leolux introduceert handgetufte karpetten ‘Seasons’

De “Seasons” collectie is exclusief voor Leolux ontworpen door Claire Vos. De karpetten hebben een unieke vorm, drie zachte ronde hoeken en één rechte. Hierdoor sluit hij mooi aan in een hoek, of onder een hoekbank. Alle Seasons karpetten zijn uitgevoerd in vier poolhoogtes en meerdere kwaliteiten wol. Ze zijn leverbaar in twee maten en in vier verschillende kleurthema’s, genoemd naar de seizoenen.

“Karpetten hebben in het algemeen een vaste omlijsting en vormen een strak vlak in het interieur. Mijn uitgangspunt van de “Seasons Collection” is om die omlijsting te doorbreken en meer functie aan het karpet te geven dan alleen een mooie prent op de grond. De afzonderlijke kleurvlakken krijgen door het plaatsen van diverse zitelementen op het karpet, een eigen toepassing. Het karpet nodigt de gebruiker uit om een fauteuil bij het hoge zachte getufte gedeelte in het midden te positioneren en een bank of hoekbank bij of om de 90 graden hoek te plaatsen. De overige afgeronde hoeken versterken de diverse functies. Door variatie in de diktes van de wollen garens en niveauverschillen in de tuft techniek, krijgen de “Seasons” karpetten een extra gelaagdheid.„ Designer Claire Vos

De productie van de Seasons-karpetten vindt plaats in Nederland, bij een van de grootste producenten van handgemaakte karpetten.

Download PDF
Download PDF
Over Leolux

Leolux is een dynamisch familiebedrijf met een lange geschiedenis en een scherpe visie op design en op de toekomst. Sinds 1934 produceert Leolux al haar meubelen in Venlo. De zitideeën worden door internationale freelance designers ontworpen en op bestelling door vakmensen geproduceerd.

berichten