Caruzzo van Leolux valt alweer in de prijzen

De draaifauteuil Caruzzo van Leolux is nu ook erkend als Goed Industrieel Ontwerp. Dat laat een vakjury van ontwerpers onder leiding van professor Wim Poelman weten. Volgens de jury voldoet de fauteuil aan de gestelde eisen op gebied van ontwerp, ergonomie en milieubelasting. De awards worden op 19 oktober tijdens de Dutch Design Week officieel uitgereikt. 

Innovatie en ambacht
Caruzzo werd in januari 2015 door de Limburgse designfabrikant geïntroduceerd en kort daarna bekroond met de prestigieuze Reddot Award. Daar komt nu dus de erkenning voor Goed Industrieel Ontwerp bij. De vorm en het comfort van de draaifauteuil zijn door ontwerper Frans Schrofer gecreëerd met hulp van innovatieve 3D-technieken. Het hoogwaardige schommelmechaniek zorgt voor aanvullend comfort. Met de details benadrukt Schrofer het ambachtelijke vakmanschap van Leolux. Het ultieme voorbeeld: de opvallende siernaad aan de achterzijde wordt volledig handmatig door de stoffeerders van Leolux aangebracht.

Persoonlijke keuzes
Het moderne ontwerp van Caruzzo heeft een bescheiden en elegant karakter maar is tevens speels en praktisch. De hoge rug biedt naast comfort ook privacy om ultiem te kunnen relaxen. Net als alle Leolux meubelen wordt ook deze draaifauteuil op bestelling in Venlo geproduceerd. Het biedt de consument eindeloos veel keuze: in kleuren, bekledingen en comfortopties. Zo is hij verkrijgbaar in twee zithoogtes en kunnen zowel de binnen- als buitenzijde van de kuip apart bekleed worden in elke Leolux bekleding. Voor extra zitcomfort is er een bijpassende poef.

GIO

De Erkenning “Goed Industrieel Ontwerp” bestaat sinds 1986. Meer dan 1.000 producten hebben dit keurmerk voor goed vakmanschap ontvangen. Alle winnende producten, waaronder dus Caruzzo, worden tentoongesteld tijdens de Dutch design Week (17-25 oktober) in het Klokgebouw in Eindhoven.

Beeldbank: http://images.leolux.com | username: press | password: news15 Uitleen: irene.martini@grayling.com

Download PDF
Download PDF
Over Leolux

Leolux is een dynamisch familiebedrijf met een lange geschiedenis en een scherpe visie op design en op de toekomst. Sinds 1934 produceert Leolux al haar meubelen in Venlo. De zitideeën worden door internationale freelance designers ontworpen en op bestelling door vakmensen geproduceerd.

berichten