Leolux met nieuw design op VT Wonen & Design Beurs 2015

Leolux showt award winnend design en drie nieuwe modellen aan consumenten 

Leolux laat tijdens de VT Wonen & Design Beurs zien hoe elegantie, comfort en innovatieve vormgeving samenkomen. Nederlands bekendste fabrikant van designbanken en meubels toont haar klasse aan het publiek tijdens de grootste woonbeurs van Nederland.

In Amsterdam toont Leolux drie nieuwe modellen van de Zwitser Cuno Frommherz: de bankenserie Azzurro, de fauteuil Indra en de salontafels Canna. Elegante designs met fraaie details die op bestelling worden geproduceerd in elke denkbare uitvoering. De VT Wonen & Design Beurs in de RAI is de eerste consumentenbeurs waar Leolux de nieuwe modellen presenteert na de lancering voor de professionele markt, eerder dit jaar.

Middelpunt
Naast de nieuwe modellen zal veel aandacht uitgaan naar Caruzzo. De draaifauteuil van designer Frans Schrofer werd in januari gepresenteerd tijdens de Internationale Meubelbeurs in Keulen. Het ontwerp kwam in de computer, in 3D, tot stand en kreeg tijdens het ontwikkelproces bij Leolux behalve een hoog comfort ook verfijnde ambachtelijke details mee. De afwerking aan de achterzijde is uniek: de rug wordt door de Leolux vakmensen volledig handmatig dicht geregen. Caruzzo won kort na de presentatie de prestigieuze Reddot Award en is uitgegroeid tot een ware publiekslieveling.

Demonstratie
Dat het maken van een mooie fauteuil geen sinecure is, demonstreert Leolux tijdens een workshop stofferen. Tijdens de speciale avondopening op vrijdagavond 2 oktober kunnen bezoekers zelf zien hoe Leolux vakstoffeerders de rug van de fauteuil Caruzzo handmatig dicht rijgen, terwijl de bekleding met stevige spelden op de juiste plaats wordt gehouden. Een klus van bijna 45 minuten, die uiterste precisie en vakmanschap vereist. De workshop vindt plaats in hal 10, stand 54, nabij de stand van Leolux (stand 27).

VT Wonen & Design Beurs
RAI Amsterdam
29 september t/m 4 oktober 2015
Leolux en Co van der Horst: standnummer: 10-027

Info, maten & prijzen Azzurro, Indra, Canna:
www.leolux.nl/azzurro
www.leolux.nl/indra
www.leolux.nl/canna

Info, maten & prijzen Caruzzo:
www.leolux.nl/caruzzo

Download PDF
Download PDF
Over Leolux

Leolux is een dynamisch familiebedrijf met een lange geschiedenis en een scherpe visie op design en op de toekomst. Sinds 1934 produceert Leolux al haar meubelen in Venlo. De zitideeën worden door internationale freelance designers ontworpen en op bestelling door vakmensen geproduceerd.

berichten