Leolux viert 30-jarig jubileum Tango

Leolux viert dit jaar het 30-jarig bestaan van de Tango, een ontwerp van Jan Armgardt. De klassieker siert al drie decennia lang vele huiskamers in binnen- en buitenland. Het idee voor de Tango komt voort uit de design-filosofie van de ontwerper: mensen die op een bank zitten moeten met elkaar kunnen praten. Een diagonale zithouding maakt dat mogelijk. De verstelbare rugdelen zorgen daarbij voor een goede ondersteuning.

Het begin
Jan Armgardt ontwierp de Tango in 1984. Het is een van iconen die begin jaren tachtig ‘De Nieuwe Stijl’ van Leolux belichaamt. De Nieuwe Stijl, met een knipoog naar de Nederlandse kunstbeweging 'De Stijl', betekent voor Leolux dat design meer dan vorm alleen is, namelijk ook functie, visie en emotie. Meteen na de lancering in januari 1985, werden de eerste exemplaren in de fabriek in Venlo geproduceerd.

Klassieker
De Tango is een absolute klassieker van Leolux. Het model is vaak geïmiteerd maar nooit geëvenaard en na 30 jaar is deze bank nog steeds onverminderd populair. De handige verstelfuncties zorgen dat elke houding comfortabel zit of ligt en de sierlijke lijn en karakteristieke poten maken van Tango het middelpunt van de kamer. 

Aan zitting en rug van de Tango banken zijn links en rechts verstelbare delen bevestigd, die in alle standen andere gebruiksmogelijkheden bieden. Zo wordt een 2-zitter een lekkere ligbank met hoofdsteun en de royale 3-zitter nog ruimer. Met de armen omhoog en de rugdelen naar binnen wordt de bank een gezellige zithoek. Dankzij het tijdloze design viert Leolux nu het parelmoeren jubileum van de bank. Leolux verkoopt jaarlijks nog steeds ruim duizend zitplaatsen over de hele wereld.

Bij Leolux wordt elke bank op bestelling in de eigen fabriek in Venlo door vakmensen geproduceerd. Door de grote variëteit aan bekledingsopties behoudt de Tango al drie decennia lang haar stijlvolle en moderne uitstraling.

Download PDF
Download PDF
Over Leolux

Leolux is een dynamisch familiebedrijf met een lange geschiedenis en een scherpe visie op design en op de toekomst. Sinds 1934 produceert Leolux al haar meubelen in Venlo. De zitideeën worden door internationale freelance designers ontworpen en op bestelling door vakmensen geproduceerd.

berichten